Plus++ loopt de 100km-run van Kom Op tegen Kanker

Mieke

We stellen Mieke (10 km) aan je voor

Plus++ vindt het belangrijk om lokaal maatschappelijk betrokken te zijn. Samen besloten we daarom om 2024 in het teken te stellen van Kom Op Tegen Kanker. We stelden een Plus++team van vier sportievelingen samen om op 17 maart de 100km-run ten voordele van de strijd tegen kanker te lopen. Mieke is Account Manager bij het Plus++ kantoor Concordia in Antwerpen. Zij neemt de 10 km voor haar rekening. We stellen haar graag aan je voor!

Waarom wil jij je steentje bijdragen aan Kom op Tegen Kanker?

Mieke: Als je ziet op hoeveel vlakken deze organisatie zich inzet voor de strijd tegen kanker dan kan je niet anders dan haar een warm hart toedragen. Ik maakte het recent zelf nog mee dat iemand dicht bij me kanker kreeg en besef zeer goed dat zowel de patiënt als de mensen rondom hem of haar een hele lijdensweg moeten afleggen. KOTK helpt en ondersteunt de patiënt en zijn naasten bij het afleggen van die weg.

Wat motiveert je om als loper deel te nemen aan de 100km-run van KOTK ?  

Mieke: Ik ben heel fier dat we met een Plus++team deelnemen aan deze 100km-run. En als je dat dan doet ten voordele van een organisatie die zich op alle vlakken inzet in de strijd tegen kanker, dan geeft dat een extra goed gevoel.

Heb je een persoonlijke betrokkenheid bij de strijd tegen kanker?

Mieke: Vorige week werd er kanker vastgesteld bij de echtgnoten van mijn looptrainer. Ze gingen normaal voor 6 weken naar Nieuw-Zeeland om hun droomreis waar te maken. Een paar dagen voor het vertrek kregen ze het slecht nieuws. De behandelingen moesten meteen starten. Ik loop de run dan ook in het bijzonder voor Pascale, want ik leef enorm mee met hen. Dit wens je niemand toe.

Hoe ben je beginnen lopen?

Mieke: Sinds een paar jaar ga ik geregeld lopen in de natuur. De rust, de zuurstof die je opneemt, maakt je zowel mentaal als fysiek fit. Lopen geeft me een heerlijk gevoel.

Wat zijn je mooiste herinneringen aan individueel of in team lopen?

Mieke: Dan denk ik toch in de eerste plaats aan de AG Coast Walk van 2023. 42 km wandelen langs de Belgische kust met twee zeer goede vriendinnen. Het was een bijzonder leuke ervaring.

Heb je nog bepaalde ambities die je wil realiseren als loper?

Mieke: Ik wil heel graag de Antwerps 10 miles lopen. Maar dat zeg ik al een aantal jaar 😉 (oeps).

Waarom is financiële steun van de Plus++klanten zo welkom?

Mieke: Spijtig genoeg krijgen we vroeg of laat allemaal te maken met kanker. Jezelf, goede vrienden of familie… Pas dan kunnen we beseffen wat andere mensen moeten doorstaan of doorstaan hebben. Iedere euro voor deze organisatie draagt bij tot verder wetenschappelijk onderzoek, ondersteuning, verzorging…

Welke oproep wil je doen aan de Plus++klanten?

Mieke: Lieve Plus++klanten, misschien lopen jullie zelf ook mee? Of mogen we rekenen op een  financieel steuntje of op jullie aanmoedigingen? Dan gaan we eens zo snel lopen met een heel groot hart voor Kom op tegen Kanker!

Steun jij het Plus++loopteam in de strijd tegen kanker?

Klik hier en doe een gift voor het goede doel. Iedereen die een bedrag van € 40 of meer doneert, krijgt bovendien een leuke verrassing!

Deel dit met uw vrienden