Plus++ loopt de 100km-run van Kom Op tegen Kanker

Jan Van Baal

We stellen Jan (30 km) aan je voor

Plus++ vindt het belangrijk om lokaal maatschappelijk betrokken te zijn. Samen besloten we daarom om 2024 in het teken te stellen van Kom Op Tegen Kanker. We stelden een Plus++team van vier sportievelingen samen om op 17 maart de 100km-run ten voordele van de strijd tegen kanker te lopen. Jan is commercieel relatiebeheerder en bestuurder van het Plus++kantoor Plusassur. Hij neemt de 30 km voor zijn rekening. We stellen hem graag aan je voor!

Waarom wil jij je steentje bijdragen aan Kom op Tegen Kanker?

Jan: Uit ervaring weet ik hoe zwaar deze ziekte op een familie weegt. Ze heeft een enorme impact; niet alleen op de persoon zelf maar op iedereen uit zijn of haar naaste omgeving. Het is dus niet meer dan logisch dat ik graag mijn steentje bijdraag aan dit initiatief. 

Wat motiveert je om als loper deel te nemen aan de 100 km-run van KOTK ?  

Jan: Voor mij gaat het vooral om het teamgevoel. Samen met collega’s van de Plus++community een dag op pad zijn. Samen aan hetzelfde zeel ‘lopen’ voor het goede doel.

Ben je persoonlijk betrokken bij de strijd tegen kanker?

Jan: Helaas wel ja. De afgelopen jaren verloor ik zowel mijn schoonvader als schoonzus aan deze vreselijke ziekte.

Hoe ben je ertoe gekomen om te beginnen lopen?

Jan: Vrienden hebben me op het looppad gezet. En van het één kwam het ander. We namen deel aan verschillende loopwedstrijden in de buurt en ook de 10 miles stonden reeds op het programma. Tijdens één van onze bootcamptrainingen in 2022 rijpte het plan om een marathon te lopen. En dat plan werd realiteit: in april 2023 liep ik mijn eerste marathon, iets waar ik erg trots op ben. In februari van dit jaar liep ik de halve marathon van Cadzand (Nederland) en in april staat de volgende marathon al op het programma.

Wat zijn je mooiste herinneringen aan individueel of in team lopen?

Jan: Individueel is het zeker de strijd die je telkens opnieuw met jezelf voert: een doel voor ogen hebben en dat ook realiseren. En in teamverband? Er is niks leukers dan samen afstanden afleggen, elkaar stimuleren en ondersteunen.

Heb je nog bepaalde ambities die je wil realiseren als loper?

Jan: Blijven trainen, individueel en elke zaterdag met de loopgroep. Opbouwen naar de marathon van Zeeuws Vlaanderen in april en de kust Marathon in Zoutelande Zeeland in oktober van dit jaar. Daarnaast staan er ook nog een aantal kleinere loopjes in de regio op het programma.

Waarom is financiële steun van de Plus++klanten zo welkom?

Jan: De reden is evident: ons steunen in onze inspanningen ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Elke euro is belangrijk in de strijd tegen deze vreselijke ziekte.

Steun jij het Plus++loopteam in de strijd tegen kanker?

Klik hier en doe een gift voor het goede doel. Iedereen die een bedrag van € 40 of meer doneert, krijgt bovendien een leuke verrassing!

Deel dit met uw vrienden